Lyden af ... fransk bistro

På Silberbauers Bistro i København kan gæsterne forvente en blanding af forældrevenlig hiphop og franske klassikere. Men musikken spiller ikke kun for gæsterne. Musikken sætter scenen for hele arbejdsdagen – fra de første møder ind og til den sidste dessert er sendt ud. Tag et smugkig på deres playliste og læs, hvordan de får mest ud af musikken.

 

 

Den første i restauranten vælger musikken
De største 00’er hits blæser ud af højtalerne. Bestikket placeres snorlige på de ternede duge. Og om en time åbner Silberbauers Bistro dørene for de første frokostgæster. Musikvalget er et godt eksempel på, hvordan bistroen bruger musikken til at sætte stemningen i restauranten - hele dagen. Musikken er kun slukket, når personalemaden bliver serveret og personalet nulstiller, inden de åbner dørene – og skifter til en playliste, der matcher stemningen i restauranten.

Personalet på Silberbauers er et godt, sammentømret hold, og det kan man fornemme i musikvalget. Alle vil restauranten det bedste, og alle har en fornemmelse af, hvad det kræver. Derfor kan alle skiftes til at sætte musik på – typisk er det den første, der møder ind, som sætter scenen med sit musikvalg. Men alle byder ind i løbet af vagten. Det kan lade sig gøre, fordi alle har en god fornemmelse for stemningen i restauranten.

 

 

Kvalitet på tallerkenen - og i højtalerne
Selvom musikken spiller en enorm rolle, så er det selvfølgelig maden, der er i fokus på den franske bistro. Musikken har en anden men ikke uvigtig opgave: At understøtte konceptet, som er god og simpel mad. Der er kvalitet på tallerkenen og det samme i højtalerne.  

”Vi tænker, at gæsterne ikke skal forholde sig for meget til musikken. De skal forholde sig til, hvad der sker på tallerkenen. Og vi prøver ikke at opfinde den dybe tallerken. Som en god fisk med smør – sådan skal musikken også være” fortæller Caroline om konceptet på Silberbauers Bistro, som sætter det simple måltid i fokus.

Caroline forklarer, at musikken er med til at sætte en grundlæggende stemning, som gæsterne ikke nødvendigvis bemærker – men bare nyder sammen med vinen og maden. Musikken skal ikke skille sig for meget ud men agere lydtapet til helhedsoplevelsen. Når det er sagt, så skal musikken altid være til stede. For musikken gør, at gæsterne føler sig mere afskærmede, og at de ikke kan høre, hvad der bliver sagt ved nabobordet.

 

Forældrevenlig hiphop og franske kitsch hits
Men hvordan vælger man musik til en fransk bistro uden alene at fortabe sig i franske, musikalske helte? For hos Silberbauers har de ingen intentioner om at køre fuld fransk plade på anlægget. Så ville personalet blive skøre og trætte af at høre de samme sange igen og igen.

 

 

Caroline har selv en 20 timers playliste, som rummer en god blanding af franske kitsch sange, ukendte franske 80’er hits og det, hun ynder at kalde ”forældrevenlig, blid hiphop”. De franske sange er en måde at få en flig af Frankrig ind i bistroen, uden at overgøre det.

Og selvom personalet forstår musikstilen, så foregår det ikke helt uden ærefrygt. ”Det er meget nervepirrende at være den, der vælger musikken, fordi man sætter stemningen i hele restauranten. Men der er aldrig nogen af os, der har været uenige om musikvalget”, fortæller Caroline.

Med den store rotation i musikken før, under og efter service, udnytter Silberbauers i høj grad det store repertoire, de har adgang til med en musiklicens. De har nemlig mulighed for både at vælge musik, som får personalet i godt humør samtidig med, at de kan dykke ned i niche-genre, som passer til de ternede duge i bistroen.

 

Få inspiration til jeres næste playliste
Caroline har delt 10 af de musiknumre, som er med til at sætte en god stemning i restauranten. 

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Find musiklicens

I kan få en musiklicens for baggrundsmusik i reception, i træningslokaler eller til holdtræning.

Butik og frisør

Restaurant og Café

Hotel og overnatning