Koda sikrer betaling til musikkens skabere

Kodas opgave er at sikre betaling til komponister og sangskrivere, når deres musik bliver brugt offentligt. Det er en betaling for det arbejde, der ligger i at skabe den musik, som giver oplevelser og værdi for alle, der bruger og lytter til den. Koda udsteder musiklicenser til alle, der bruger musik i sammenhænge, der rækker ud over privat brug. Det er steder som fx restauranter, frisører, barer, by- og markedsfester og musikevents.

De penge, Koda modtager for musik spillet i Danmark, sendes videre til de enkelte ophavsmænd – i Danmark og i udlandet. Vi har aftaler med en lang række organisationer som Koda i hele verden, og vi sørger for, at indtægterne for dansk musik spillet i udlandet, finder vej til de danske ophavsmænd. 

 

Sådan fordeler Koda pengene på de største områder

Baggrundsmusik i butik, café, restaurant, hotel mm.

Koncerter og festivaler

Hjemmesider

Facebook

Biografer 

 

Oversigt over rettigheder og betaling

 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til fordelingen af penge til musikkens skabere, er du velkommen til at kontakte os på telefon 33 30 63 00 eller [email protected].

Sådan arbejder Koda for musikken 

Musik har en værdi for dem, der skaber den, men musik har også en stor værdi for dem, der bruger den.
Rapkunstneren Per Vers forklarer her hvordan Koda arbejder for musikken. 

Hvem får pengene fra Koda?

Når du betaler til Koda, sender vi din betaling videre til dem, der har skabt musikken. Det er ikke kun de store kendte navne, der får pengene, ofte er der nemlig et helt hold af kunstnere bag en enkelt sang. De skal selvfølgelig også have betaling for deres arbejde.
Læs mere om hvem der får penge fra Koda her.