Find de gode bands til firmafesten og få styr på reglerne

Selvom kalenderen kun skriver september, står mange virksomheder overfor at arrangere årets julefrokost, og hvis der er noget, der for alvor kan sætte gang i festen, så er det et godt liveband. Der er noget helt specielt over en intimkoncert for firmaets medarbejdere – at der kommer nogen og spiller kun for jer. Derfor har vi samlet nogle tips til, hvordan du finder gode livebands i alle prisklasser. Men inden du kaster dig over musikken, skal du selvfølgelig have styr på, om du skal have en musiklicens hos Koda.

Musiklicens for større virksomheder og fester med gæster

Virksomheder med under 1.000 fuldtidsansatte skal ikke have en musiklicens hos Koda, så længe I udelukkende holder fester for de ansatte. Hvis virksomheden inviterer kunder eller forretningsforbindelser med til fester eller afholder events med musik, skal I have en musiklicens uanset virksomhedens størrelse. Du kan oprette musiklicensen her

Virksomheder med 1.000 fuldtidsansatte eller derover, skal have en musiklicens hos Koda, hvis de holder fester eller events med musik for medarbejderne. Det gælder uanset, om der er liveband, DJ eller bare playlister. Musiklicensen er blevet til i samarbejde med Dansk Erhverv og den dækker alle former for firmafester eller events med musik. Læs mere om firmaaftalen her


Sådan finder du livebands til firmafesten

Nettet vrimler med bookingsider og det kan være uoverskueligt at finde ud af, hvor du skal gå hen, hvis du vil booke livemusik. Et par etablerede selskaber har dog specialiseret sig i at lave firmafester og skræddersy shows til virksomheder. Et af dem er Copenhagen Music, der hvert år leverer musik til omkring 250 firmafester med populære artister som Lukas Graham, Christopher og Suspekt.

Managing Director i Copenhagen Music, Jimmi Riise, understreger betydningen af, at man går til et bookingselskab, der arbejder direkte med artisterne. Den personlige artistrelation gør, at de ved, hvad der er vigtigt for artisterne, for at de kan skabe den bedste performance og den bedste oplevelse for publikum. Samtidig forklarer Jimmi Riise, at der er flere fordele ved at arbejde med et bookingselskab, der er specialiseret i erhvervslivet:

”Firmafester er noget helt andet end spillesteder og festivaler, derfor er det noget andet, der skal til. Vi ser os selv som rådgivere, og indgår altid i en tæt dialog med kunden for at sammensætte et show, der passer til virksomheden og medarbejderne”

Den unikke oplevelse er ifølge Jimmi Riise afgørende for firmafesten og han understreger, at det drejer sig om at skabe noget, som man ikke kan gå ned på det lokale spillested se.

”Det skal være noget særligt - en stærk, fælles oplevelse, som medarbejderne kan samles om. Og der opstår bare en særlig intimitet, når man er 200 mennesker, og man ser et stort navn med sine kollegaer. ”

Det kan være en fordel at bruge et bookingselskab, der kan levere lyd, lys, scene og teknikere. Det sparer dig for en masse tid og energi, hvis du kan lade dem stå for det praktiske og bruge deres ekspertise til at producere og afvikle showet. På Copenhagen Music har de et hold af produktionsfolk, der gennemgår alle praktiske detaljer inden showet og står for afviklingen på aftenen.


Andre muligheder til mindre budgetter

Har du en mindre virksomhed, der ikke har budget til at booke de store populære artister, findes der udbydere, der fokuserer på mindre kunstnere. En af disse er Low-Fi, der repræsenterer en bred palet af upcoming- og undergrundskunstnere. Low-Fi har også stort fokus på firmaarrangementer og arbejder tæt sammen med kunderne for at sammensætte skræddersyede events med musik – til noget mindre budgetter.

”Vi bruger meget tid på at snakke med virksomheden omkring, hvad der er deres DNA for at kunne hjælpe med at udvælge det rigtige musik til dem. Samtidig gør vi det i et format og en størrelsesorden, hvor de fleste mindre og mellemstore virksomheder kan være med ”, siger CEO og Founder Anne Dvinge

Selvom mange af kunstnerne er ukendte, sørger Low-Fi Concert for at kvaliteten er i top gennem deres lyttepanel, der laver kvalitetsscreening af alle artister, før de indgår samarbejde.  


Besøg de to bookingselskaber her:

Copenhagen Music

Low-Fi


Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til firmafester og musiklicenser, er du altid velkommen til at kontakte Kodas kundeservice på [email protected] eller på tlf. 33 30 63 80.

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.