Betalingen til musikken er en driftomkostning med mening

Hos Galten Sko er der altid musik. Musikken skaber nemlig liv og gør stemningen afslappet. Butiksejer Ilse Hjortnæs forklarer musikkens vigtige rolle i hendes skobutik.

 

Stemning i butikken
I byen Galten finder man den lokale skobutik Galten Sko. Butiksejer Ilse Hjortnæs er meget bevidst om, at musik har stor betydning for og derfor tænder hun for musikken hver eneste dag.

”Jeg bruger musikken til at skabe liv og stemning, så man føler sig afslappet i butikken”. Ilse forklarer, at hvis der er stille i en butik, bliver folk bange for at røre ved ting i butikken på hylderne og stille spørgsmål. ”Når der er musik, så er det som om, der allerede er nogen som snakker, og så bliver stemningen meget bedre”.

Radio og playlister
Ilse bruger mest radio med blandet popmusik. Det gør hun, fordi hun har meget forskellige kunder - musikken må derfor ikke støde nogen og der skal være noget for alle. ”Tit når der kommer et nummer, som folk kender, kan jeg høre, at de går rundt og synger med”. For Ilse er det et tegn på, hvordan musikken skaber god stemning i forretningen, når folk shopper efter nye sko.

Ud over radio, bruger Ilse nogle gange forskellige playlister. ”Hvis vi har et arrangement i byen, prøver jeg at tilpasse musikken, så stemningen i butikken passer til resten af byen”. Hun har for eksempel playlister til halloween og jul. ”Det skaber ligesom en helhed i hele byen, som forretningen bliver en del af gennem musikken”.  

Betalingen til Koda
For at kunne spille musik i butikken betaler Ilse til Koda. Hun forklarer, at selvom det er en del penge, er det godt givet ud. ”Jeg giver mere for at have min dankortterminal. Betalingen til Koda er jo en driftsomkostning som så meget andet. Og her går pengene i det mindste til et godt formål. I forhold til at have en dankortautomat stående – det er bare en irriterende udgift”.

Klistermærket ”Nyd Musikken” skaber dialog
Ilse har sat Kodas klistermærke ”Nyd Musikken” op i forretningen. ”Klistermærket er en god måde at komme i snak med kunderne. Der er flere, som har spurgt til det, og så kan jeg forklare, at der er nogle kunstnere, som forsøger at leve af musikken. Det tror jeg har værdi. Det har skabt en dialog her hos mig. Man får en god snak med kunden og i en lille butik som min, gør det noget godt”.

Besøg Galten Sko

Få mere ud af musikken

Læs flere artikler om hvordan andre forretninger bruger musik og få inspiration til hvordan du får mere ud af musikken. 

Musikstrategi

Få vores musikstrategi tilsendt direkte til din mail. Læs mere og tilmeld dig her.

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.