Betalingen til musikken er en driftomkostning med mening

Hos Galten Sko er der altid musik. Musikken skaber nemlig liv og gør stemningen afslappet. Butiksejer Ilse Hjortnæs forklarer musikkens vigtige rolle i hendes skobutik.

 

Stemning i butikken
I byen Galten finder man den lokale skobutik Galten Sko. Butiksejer Ilse Hjortnæs er meget bevidst om, at musik har stor betydning for og derfor tænder hun for musikken hver eneste dag.

”Jeg bruger musikken til at skabe liv og stemning, så man føler sig afslappet i butikken”. Ilse forklarer, at hvis der er stille i en butik, bliver folk bange for at røre ved ting i butikken på hylderne og stille spørgsmål. ”Når der er musik, så er det som om, der allerede er nogen som snakker, og så bliver stemningen meget bedre”.

Radio og playlister
Ilse bruger mest radio med blandet popmusik. Det gør hun, fordi hun har meget forskellige kunder - musikken må derfor ikke støde nogen og der skal være noget for alle. ”Tit når der kommer et nummer, som folk kender, kan jeg høre, at de går rundt og synger med”. For Ilse er det et tegn på, hvordan musikken skaber god stemning i forretningen, når folk shopper efter nye sko.

Ud over radio, bruger Ilse nogle gange forskellige playlister. ”Hvis vi har et arrangement i byen, prøver jeg at tilpasse musikken, så stemningen i butikken passer til resten af byen”. Hun har for eksempel playlister til halloween og jul. ”Det skaber ligesom en helhed i hele byen, som forretningen bliver en del af gennem musikken”.  

Betalingen til Koda
For at kunne spille musik i butikken betaler Ilse til Koda. Hun forklarer, at selvom det er en del penge, er det godt givet ud. ”Jeg giver mere for at have min dankortterminal. Betalingen til Koda er jo en driftsomkostning som så meget andet. Og her går pengene i det mindste til et godt formål. I forhold til at have en dankortautomat stående – det er bare en irriterende udgift”.

Klistermærket ”Nyd Musikken” skaber dialog
Ilse har sat Kodas klistermærke ”Nyd Musikken” op i forretningen. ”Klistermærket er en god måde at komme i snak med kunderne. Der er flere, som har spurgt til det, og så kan jeg forklare, at der er nogle kunstnere, som forsøger at leve af musikken. Det tror jeg har værdi. Det har skabt en dialog her hos mig. Man får en god snak med kunden og i en lille butik som min, gør det noget godt”.

Besøg Galten Sko

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide.