Listen viser de musiknumre, som har indtjent mest i Danmark i 2017

Hvem får pengene fra Koda?

Når du betaler til Koda, sender vi din betaling videre til dem, der har skabt musikken. Men det er ikke kun de store kendte navne, der får penge. Ofte er der et helt hold af kunstnere bag en enkelt sang. Og de skal selvfølgelig også have betaling for deres arbejde. Få indblik i hvem, der står bag de ti mest indtjenende Koda-sange.

Koda Hitlisten 2017 viser de ti musiknumre, som har indtjent mest i Danmark i 2017. Det er altså de numre, som er blevet hørt allermest sidste år på tværs af streaming, radio, koncerter, forretninger osv. Listen viser, at der bag kunstnerne, oftest er en række andre komponister og sangskrivere, som har været med til at skrive musikken. For eksempel kan man se, at MØ har arbejdet sammen med Jonnali Parmenius og Uzoechi Emenike, da hun skrev mega-hittet ”Final Song”, og på Martin Jensen hittet ”all I Wanna Do” har han fået hjælp af både Lene Dissing, Peter Bjørnskov og Mads Hjert-Hansen.

Hvad gør sangskriverne og komponisterne egentlig?

De ti numre på listen, er blevet populære, fordi rigtig mange mennesker kan lide dem og har hørt dem igen og igen. Men musikken er ikke blevet til af sig selv. Sangskriverne og komponisterne fra listen har lagt et stort stykke arbejde i at skrive musik og tekst. Ofte har de arbejdet i månedsvis på et enkelt nummer. De har indgået i samarbejder på kryds og tværs for at kombinere deres forskellige styrker: Nogle er gode til akkorder, nogle er gode til melodier og tekster, andre igen til produktioner. De har ofte prøvet hundredvis af forskellige ideer af og droppet mange af dem igen, før det er lykkedes at komme frem til det endelige nummer, som vi kender.

Sangskriverne og komponisterne får penge gennem Koda

For at kunne få penge for deres arbejde, melder sangskriverne og komponisterne sig ind i Koda. Når Koda indhenter betaling fra koncerter, streaming, radio, forretninger, restauranter osv., går pengene direkte videre til alle de komponister og sangskrivere, som står bag musikken. Det er altså deres betaling for det arbejde, de lægger i at skrive den musik, som så mange mennesker får glæde af.

 

Koda Hitlisten 2017 - Danmark 

Placering Navn Komponist/Sangskriver Kunstner
1 Can't Stop
The Feeling

Justin Timberlake/Max Martin/
Johan Schuster

Justin Timberlake
2 Final Song
Karen Marie Ørsted/Jonnali Parmenius/Uzoechi Emenike

3 Treat You Better
Shawn Mendes/Teddy Geiger/
Scott Harris

Shawn Mendes
4 All I Wanna Do


Martin Jensen/Lene Dissing/Peter Bjørnskov/Mads Hjerl-Hansen

Martin Jensen
5 Love Yourself
Ed Sheeran/Benny Blanco/
Justin Bieber

Justin Bieber
6 Angel Zoo
Mads Bo Iversen/Jonathan Elkær/Dani Sanjoto/Gíslí Gislason

Phlake
7 Nede Mette
Besmir Ismaili/Henrik Blak

Blak
8 For Evigt
Michael Schøn Poulsen

Volbeat Ft. Johan Olsen
9 Cold Water
Thomas Wesley Pentz/Philip Meckseper/Benjamin Levin/Henry Allen/Justin Bieber/Ed Sheeran/James Christopher Needle/Karen Marie Ørsted

10 Closer
Andrew Taggart/Frederic Kennett/Shaun Frank

The Chainsmokers Ft. Halsey
       

 

 

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musikstrategi

Få vores musikstrategi tilsendt direkte til din mail. Læs mere og tilmeld dig her.

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.