Træning er ikke det samme uden musik

Musik er det bærende redskab i reformerkæden Energii, hvor de laver reformertræning, yoga og styrketræning. Faktisk har musikken også været med til at skabe konceptet for træningen i Energii. Gitte Mia Salling, som er træner og musikelsker, fortæller mere om musikkens værdi for Energii.

”Træning har altid været en stor del af mit liv og jeg har altid trænet til musik. Musikken er en af de største motivationsfaktorer ved at træne. Normalt bruger man ikke musik i forbindelse med reformertræning, men det er anderledes for os. Vi har valgt at tillægge musik til konceptet,” fortæller Gitte Mia Sallling, som er træner og stifter af Energii. Reformertræning er pilatesbasseret træning, som udføres på maskiner.


Beat, tempo og niveauskifte er vigtigt

Det er ikke tilfældigt, hvilken musik der bliver brugt til træningen i Energii - både tempo og lydniveau er vigtigt, men også at musikken matcher netop de øvelser, der bliver udført:

”Musikken hører med til det, vi laver. Vi kan ikke uden musik. Tempo og lydniveau er vigtig, når jeg vælger musikken. Det er vigtigt, at der også er et niveauskifte i musikken. Det gælder ikke bare kun om at sætte tempo på træningen. Der er øvelser, hvor det er let at følge musikken. Hvis man skal lave squat, er det vigtigt, at der er et godt beat, som træneren og holdet kan følge. I de øvelser, hvor det er muligt at bruge takten, gør vi meget ud af at finde det rette musik” fortæller Gitte.
Ud over musik til selve træningen tænder de for musikken inden træningen. ”Musikken giver en god stemning når deltagerne kommer, så der ikke bliver pinlig tavshed, når man venter på at begynde træningen”.


Inspiration fra restauranter, lufthavne og der hvor musikken er

Det kan være nemt at beslutte sig for af bruge musik, men hvordan finder man ud af, hvilken musik der matcher? Gitte finder inspiration til ny musik alle steder, når hun er ude: ”Jeg bruger appen Shazam, når jeg er ude på restauranter, i lufthavnen og andre steder, hvor der er musik. Så undersøger jeg, hvilken musik det er. En øvelse hos os tager 3-5 minutter, og det skal de sange, vi bruger, passe til”.

”Jeg er stor musikfan. Nogen tager bare en tilfældig playliste uden at følge og mærke musikken, men andre får et helt andet blik, når de hører musikken og lever sig ind i det. Musik er minder, så det tager jeg også med, når jeg vælger musikken,” fortæller Gitte Mia Salling.

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.