Helle Arensbak, fotograf

Så nemt kan du skabe god stemning med livemusik

De fleste festivaler er aflyst. Det kan give dig en unik mulighed for at øge din omsætning – og give dine potentielle kunder det, de hungrer efter: Livemusik og oplevelser med vennerne. Men hvordan gør du, og hvad skal du tage højde for i forhold til Corona? Få svaret, og en nem guide til hvordan du hurtigt kan arrangere en god oplevelse med livemusik.

 

 

Sæt musikere i cafeen på nogle skæve tidspunkter – Claus Quiding

 

Det er et af de gode råd musikbooker for Cafe Støj i Aarhus, Claus Quiding, byder ind med. Cafe Støj åbnede den 2. marts i år og nåede kun at holde åbent en lille uges tid, inden Danmark lukkede ned.

Cafe Støj afholder arrangementer med livemusik flere gange om ugen. Musikken spiller derfor generelt en stor og vigtig rolle i cafeens nye hverdag.  

Hungeren efter livemusik er nemlig større end nogensinde før, så selv om de store festivaler er aflyst, betyder det ikke, at sommeren er. Det mærkes tydeligt hos Cafe Støj.

”Lige for øjeblikket virker det til, at folk gerne vil gå i byen, og livemusik kan jo skabe en stemning, som intet andet, ” fortæller Claus og fortsætter med det gode råd:

”Sæt musikere i cafeen på nogle skæve tidspunkter. For eksempel mandag formiddag, for at bryde ud af det traditionelle, og lad publikum betale for musikken så ofte som muligt - man skal huske på, at kvalitet koster.”

At musikken skaber stemning og hjælper til en følelse af samvær og sammenhold, er der ingen tvivl om. Det er særligt den positive effekt på omsætningen den daglige leder af Cafe Støj, Ole Bach, har fokus på. Der er en tydelig og positiv forskel på salget, når de har livemusik end ellers.

”Livemusikken er helt klart et løft til livet her. Man kan sige, at musikken også er med til at give kulturen og stemningen et løft. Musikken styrker fortællingen om et sted ved, at man bliver set og hørt,” fortæller Ole.

Men hvad med Corona og retningslinjerne tænker du måske? Vi har talt med Jeppe Møller-Herskind fra brancheforeningen Danmarks restauranter og cafeer, DRC. Han forklarer her, hvilke retningslinjer du som forretningsejer skal have for øje, inden du arrangerer et arrangement med livemusik.

 

GUIDE: Sådan skal du forholde dig til afstandskravene og retningslinjerne 

Du må gerne afholde livemusik-arrangementer under forudsætning af, at du overholder regeringens COVID-19 retningslinjer.

Der er særlige retningslinjer for inden- og udendørs arrangementer, hvor gæsterne i det væsentligste sidder ned, som er undtaget forsamlingsforbuddet:

  • Max 500 personer til det enkelte.
  • 1 gæst pr. 2 m2 i lokalet, hvor arrangementet afholdes. Max 1 gæst pr. 4 m2 gulvareal i tilstødende lokaler (fx foyer o.l.) ved indendørs arrangementer.
  • Gæsterne placeres med 1 meters afstand, målt fra midten af sædet. Alternativt skal hvert andet sæde stå tomt.
  • Fokus på styring af gæstestrømmen, herunder undgå køer ved indgange og øvrige lokaler. Brug gerne køstyring fx via nummersystem eller tydelig skiltning. Der bør være personale, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger.
  • Det er lovligt at danse ved festlige lejligheder, hvor deltagerne i det væsentligste sidder ned, som fx et bryllup. Der opfordres til at følge de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne om hygiejne, om at holde behørig afstand og om hensigtsmæssig adfærd i øvrigt. Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger til private fejringer og arrangementer her.
  • Arrangøren skal sikre, at der kan opretholdes minimum 2 meters afstand mellem nærmeste publikum og eventuelle optrædende for at reducere dråbesmitte fra sang eller tilsvarende optrædener.
  • Serveringssteder skal fortsat holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00, men kan holde åbent efter kl. 24 for private fester som fx bryllupper, konfirmationsfester og fødselsdage, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen. Det er forudsat at kun personer, der deltager i arrangementet, har adgang til serveringsstedet og i det væsentligste sidder ned.

 

Desuden må spillesteder med siddende publikum gerne holde åbent. Der må dog max være 500 personer til stede i alt. Hvis der holdes åbent, skal der:

  • Sikres mindst 4 m2 tilgængeligt gulvareal pr. 1 kunde, besøgende eller deltager. I lokaler, hvor kunder, besøgende eller deltagere i det væsentlige sidder ned, må der dog tillades adgang for 1 kunde, besøgende eller deltager pr. 2 m2 gulvareal, hvis den, der råder over lokalerne, er omfattet af sektorpartnerskabsretningslinjer eller er en offentlig myndighed. 
  • Sikres, at alle medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne, overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.
  • Opsættes informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på COVID-19, bør isolere sig i hjemmet
  • Opsættes informationsmateriale om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum. 
  • Så vidt muligt gøre vand og sæbe og/eller håndsprit (mindst 70 % alkohol) tilgængeligt for kunder, besøgende og deltagere. 
  • Sikres, at medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet lokalerne, bruger handsker ved salg og anden udlevering af ikke-emballerede fødevarer, hvis fødevarerne berøres med hænderne. 
  • Sikres, at lokalerne så vidt muligt er indrettet på en sådan måde, at smittefare minimeres, herunder ved at gøre det muligt for kunder, besøgende og deltagere at holde afstand til hinanden – også i købssituationer.
  • Opretholdes minimum 2 meters afstand mellem nærmeste publikum og eventuelle optrædende for at reducere dråbesmitte fra sang eller tilsvarende optrædener.

 

Spillesteder med stående publikum er fortsat omfattet af det midlertidige forbud mod at holde åbent.

Du kan se mere om retningslinjerne og gode råd fra DRC her.
Regeringens retningslinjer kan findes i sin fulde længe her.

 

Sådan booker du musikere til dit livemusik-arrangement

Booking af musikere kan blandet andet ske gennem bookingplatformen UNCOVERmusic.dk. Her har du mulighed for at møde mere end 500 danske artister, du kan lytte til en bid af artisternes musik, læse om dem, se youtube-klip og på den baggrund beslutte, hvem du gerne vil have til at spille hos dig.

Grundlægger af UNCOVERmusic, Kris Herman, fortæller:

"Det vigtige for os er at vise, hvor nemt det kan være for en arrangør at overskue udbuddet og booke livemusik."

I videoen herunder kan du se, hvordan UNCOVERmusic.dk giver dig mulighed for at præsentere dit arrangement, for platformens artister, så du nemt og hurtigt får en pulje af artister, der er interesseret i at spille for lige præcis jer. 

 

 

"Det betyder, at en restauratør i samarbejde med os, kan oprette det vi kalder en digital showcase, hvor vi spørger vores artister, hvem der har tid og lyst til at spille et givent arrangement. Vi opsætter en deadline for tilbagemelding, og sender derpå et link til arrangøren, med alle de artister, der har meldt positivt retur på den digitale showcase," fortæller Kris. 

Så tænker du sikkert – hvad med alt det administrative og praktiske. Hvad skal jeg selv stå for?

UNCOVERmusic.dk er bygget til at håndtere kontraktskrivning, fakturering og udbetaling af løn, og fordi UNCOVER er et lønservicebureau under SKAT, registreres artistens honorar automatisk i arrangørens cvr. nr. Derudover har UNCOVER også et kontor, der kan være behjælpelig med planlægning af koncertprogram, leje af anlæg og meget andet. 

"Det eneste arrangøren skal gøre er i store træk at vælge musikken og betale fakturaen," fortæller Kris smilende. 

UNCOVER er ikke et konventionelt bookingbureau. Du booker altså koncerten direkte hos artisten, og platformen fungerer blot som et mellemled mellem dig og et kæmpe udbud af danske artister.

Find mere information om UNCOVERmusic.dk og kom igang med at booke livemusik til dit arrangement her.

 

Her kan du se hvad du skal betale til Koda når du afholder et livemusik-arrangement

Når du betaler til Koda, går dine penge videre til dem der laver musikken.  

 

 Gæsterne betaler entre  Gratis entre Køb af billet der indeholder en menu, drikkevarer eller overnatning

Prisen er 5,25% af billetindtægten

 

Op til 150 tilhørere
= 503,59 kr. pr. arrangement

Prisen er 5,25% af billetindtægten

 

 

Mere end 150 tilhørere
= 3,36 kr. pr. tilhører
pr. arrangement 

Omkostninger til mad, drikke eller overnatning
kan trækkes fra,
MAX 80% af billetindtægten

 

Koncerten skal indberettes via koda.dk "indberet koncert og event"

 

Har du spørgsmål kontakt kundeservice

Email: [email protected]

Telefon: 33 30 64 92

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musikstrategi

Få vores musikstrategi tilsendt direkte til din mail. Læs mere og tilmeld dig her.

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.