Ny aftale for brug af musik på restaurant, cafe, hotel og bar

Koda og Gramex har i samarbejde med HORESTA og DRC indgået en ny aftale for brug af musik i hotel- og restaurationsbranchen. Formålet med den nye aftale er at forenkle priserne for brug af musik. Samtidig sikrer aftalen, at Kodas musiklicenser afspejler, den måde musikken bliver brugt på. Hvis du har en musiklicens hos Koda, kan du se hvad ændringerne betyder for dig på din næste faktura fra Koda.

Når du bruger musik i din virksomhed, kan du få skræddersyet din musiklicens hos Koda, så den matcher dit musikbrug på forskellige ugedage. Eksempelvis kan en café have en licens, der er sammensat af baggrunds- og forgrundsmusik, fordi de spiller lav musik i hverdagene og høj festmusik i weekenden. En cocktailbar kan have en licens sammensat af forgrundsmusik og underholdningsmusik, fordi de spiller høj festmusik alle dage og har DJ på i weekenden. Herunder kan du få et overblik over definitionen af de forskellige priser:


Baggrundsmusik
Baggrundsmusik er typisk lav musik, som gæsterne let taler hen over. Musikken har en baggrundsfunktion og anvendes som oftest i dagtimerne. Musiklicensen for baggrundsmusik inkluderer også brug af TV, lovligt kopieret musik og levende musik, som har en baggrundsfunktion.

Forgrundsmusik 
Forgrundsmusik omfatter musik, som er medvirkende til at skabe feststemning på bodegaer, barer, caféer. Musikken er højere og bruges mere intensivt end i dagtimerne og er med til at løfte stemningen fx fredag og lørdag aften. Forgrundsmusik dækker ikke musik, som spilles af en DJ, til dans eller karaoke.

Underholdnings- og dansemusik
Underholdnings- og dansemusik er indspillet musik, der har fremtrædende funktion, som fx diskoteksmusik, musik til underholdningsarrangementer og karaoke. Musikken kommer fx fra professionelle streamingtjenester, cd’er, plader eller radio og afspilles typisk af en tjener, bartender eller DJ.

Levende musik
Omfatter levende musik til koncert, dans, shows og events, hvor musikken har en fremtrædende funktion. Når du afholder koncerter, skal du have en musiklicens hos Koda, også selvom musikeren på scenen er aflønnet. Betalingen til Koda går til dem, der har skrevet og komponeret musikken.


Spørgsmål 
Har spørgsmål til din licens eller brug for at lave ændringer, kan du kontakte kundeservice på tlf. 33 30 63 80 eller mail kunde@koda.dk. Du kan også læse mere om priserne på www.koda.dk/kunde

Få mere ud af musikken

Læs flere artikler om hvordan andre forretninger bruger musik og få inspiration til hvordan du får mere ud af musikken. 

Musikstrategi

Få vores musikstrategi tilsendt direkte til din mail. Læs mere og tilmeld dig her.

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.