Her ses Mathæus Bech, indehaver af coronakoncerter.dk

Musik skaber værdi i krisetiden

Når Danmark er lukket ned og vi skal holde afstand, så bliver hverdagen pludselig en helt anden, hvor meget er forandret. Selvom vi ikke kan gå til koncerter og nyde den gode stemning på restauranter, hvor mad og musik går hånd i hånd, spiller musikken alligevel en kæmpe rolle i coronakrisen.

 

Koncerterne rykker hjem i stuerne

Koncertscenerne er blevet udskiftet med intime rammer i kunstnernes egne hjem. Flere danske musikere har været med til at få danskerne til at synge med hjemme fra. Danske musikere som Soleima, Mads Langer, Xander, Kops og mange flere har holdt hjemmekoncerter eller livestreams fra deres Instagram hvor alle kan følge med og få glæde af deres musik.

Hjemmekoncerterne og livestreams fra sociale medier gør koncertoplevelsen til en helt anden, det bliver en meget intim oplevelse, selv om man ikke er i samme rum som musikerne og resten af publikum side om side. Musiker Mathæus Bech har startet hjemmesiden coronakoncerter.dk, som sender livestreamede koncerter ud til publikums stuer, fordi han savner livemusikken og koncertoplevelserne.

”En hel sommer uden livemusik det går simpelthen ikke. Da jeg startede projektet, var det for at bevise at musikken er en urkraft og en nødvendighed. Musikken er jo på en eller anden måde bare sådan en ustoppelig kraft.” fortæller Mathæus.

 

Musikken giver noget specielt til folket – Mathæus Bech

 

Coronakoncerterne har været med til at samle folk og give dem en positiv og et glædeligt afbræk fra krisetiden. Musikken har altså skabt værdi i en ellers stille hverdag, som mange steder stadig er ramt af nedlukningen.

”Jeg synes det er ret åbenlyst hvordan musik skaber værdi, musik kan generelt skabe en følelse af glæde og det er en slags åndelig mad til folk, det er netop det man kan have brug for i sådan en tid, man har brug for at få en mening ud af det her kaos, og det er det musikken kan gøre, det er en anden måde at samle folk på. Musikken giver noget specielt til folket.”

”Jeg tror det er vigtigt at det er live musik, så man har følelsen af at alt kan ske og man som publikum selv kan påvirke optrædenen. De koncerter der er bedst, er der hvor musikerne inddrager folk hjemme i sofaen, selv om der er den afstand der er, så føler publikum de bliver hørt. Det bliver mere intimt og personligt, det er det livestreaming af musik kan.” fortæller Mathæus.

Det er musikalske initiativer som disse, der vidner om at musikken er med til at samle os hver for sig og få alle sammen gennem en svær tid, som den vi står i lige nu.

 

Om livestreaming af koncerter

  • Se mere om Coronakoncerter.dk og deres koncerter her. 
  • For at livestreame koncerter, skal man have en musiklicens hos Koda. Pga. coronakrisen er prisen for livestreaming af koncerter reduceret frem til den 31. maj 2020. Læs mere her.

 

 

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide.