Musik på skoleskemaet

Når du bruger musik og betaler til Koda går en del af pengene til udvikling af det danske musikliv - Koda Skolekontakt er et af initiativerne. For 10. år i træk sender Koda mere end 20 kunstnere gratis ud på danske skoler for at lære fremtidens musikbrugere og kommende hitmagere om processen bag musikken.

”Der er ikke mange, der ved, hvad det egentlig vil sige at skrive en sang. Derfor er det vigtigt, at vi lærer børn om den proces, der ligger bag musikken. De skal forstå, at der ligger et stort stykke arbejde bag musikken. Børnene forstår godt, at man skal betale for en slikkepind for uden penge, kan slikkepindfabrikken ikke lave flere slikkepinde. Med Koda Skolekontakt lærer de også, at det tager tid og koster penge at lave musik”, fortæller Leif Lund Jakobsen, som sammen med 4.C. fra Bagterpskolen i Hjørring, havde besøg af komponist Kirsten Juul Seidenfaden. Besøget var en øjenåbner for både elever og lærere.

”Med Koda Skolekontakt får eleverne forståelse for sammenhængen mellem at skabe musik og bruge musik. Det bliver helt konkret for eleverne, når der står en komponist foran dem, som lever af at lave musik. Det er en aha-oplevelse for dem, at det også kan være et fuldtidsarbejde at være komponist”. Siger Leif Lund Jakobsen.

Musik er godt for fællesskabet
Leif Lund Jakobsen vil anbefale andre skoler at få besøg af en komponist for at opleve, hvor meget musik kan gøre for fællesskabet. ”Vi fik lavet en sang om venskab. Det var rigtig godt, at 4.C. fik lavet deres egen venskabssang. Det er svært ikke at holde sammen, når man lige har skrevet en sang sammen. Musikken kan virkelig skabe værdi for et fællesskab. Sangen hedder ’Sammen er vi stærke’, og det er blevet et nyt slogan i 4.C.”, fortæller Leif Lund Jakobsen og fortsætter: ”Den store sidegevinst ved besøget er det sociale. Det at have skrevet en sang sammen har styrket samarbejdet, og efterfølgende er det som om, at eleverne er blevet bedre til at arbejde sammen og til at lytte til hinanden”.

Eleverne fik mod på nye udfordringer
”Det bedste ved besøget var komponistens evne til at give eleverne modet til at kaste sig ud i nye projekter. Hvis du gerne vil give dine elever et puf – så brug musikken. Eleverne har lært at skabe noget ud af ingenting. Komponisten, Kirsten Juul Seidenfaden, startede dagen ud med at sige: Her sidder vi nu, og der er ingenting. Når klokken er to, har vi komponeret en helt ny sang sammen”, fortæller Leif Lund Jakobsen, som anbefaler både børn og voksne at opleve glæden ved at synge og spille musik sammen.

Læs mere om Koda Skolekontakt

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.