Billede: Soundtrack Your Brand

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Det er konklusionen på et nyt svensk studie foretaget af HUI Research og Soundtrack Your Brand.

Omfattende studie af musikkens kommercielle effekt

Med en analyse af 1,8 millioner køb i 16 restauranter er studiet et af de mest omfattende, der er lavet omkring den kommercielle effekt af baggrundsmusik. Salget i restauranterne blev undersøgt og analyseret gennem 20 uger under påvirkning af forskellige typer musik. Analysen viste en tydelig forøgelse i salget, når der blev spillet musik, der var udvalgt til at passe til brandet, i forhold til tilfældig musik.

Særligt tydelig var effekten på salget af desserter, der steg med intet mindre end 15,6%. Derfor konkluderer rapporten, at brandtilpasset musik gør restaurantgæsterne mere tilbøjelige til at købe ekstra produkter.


Hvad er brandtilpasset musik?

Ifølge rapporten er brandtilpasset musik, musik der matcher virksomhedens personlighed - det er musik, der ’føles’ ligesom brandet. Ligesom interiør og lys kan vække bestemte følelser, kan musik have en afgørende betydning for, hvordan brandet opfattes. Hvis lyden er unik og understøtter brandets værdier, kan den hjælpe til at opbygge stærke og vedvarende kunderelationer.

Undersøgelsen understreger, hvor stor en betydning musikken har for restaurantgæsters oplevelse og viser, at valget af musik har en direkte indvirkning på salget. Som rapporten konkluderer:

“A great soundtrack can enhance a restaurant experience, make guests stay longer and spend more.”


Læs hele undersøgelsen her

Læs hvordan de bruger brandtilpasset musik i Restaurant Gorilla

Få tips og tricks til brandtilpasset musik i din virksomhed i folderen Musikkens Værdi

 

Få mere ud af musikken 

Lav din egen musikstrategi gennem 5 trin og få fuldt udbytte af din investering i musikken.

Hent musikstrategien her. 

Få mere ud af musikken

Læs flere artikler om hvordan andre forretninger bruger musik og få inspiration til hvordan du får mere ud af musikken. 

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.