Foto: Les Kaner

Mød kunstnerne bag Koda: Anne Linnet

Når du betaler til Koda for at bruge musik, sender vi dine penge videre til de kunstnere, der har lavet musikken. Et af Kodas mest produktive og anerkendte medlemmer er Anne Linnet. For hende er det vigtigt at være medlem af Koda, så hun kan leve af musikken.

Anne Linnet har været en del af den danske musikbranche i over 40 år og hendes musik har betydning for de fleste danskere på tværs af generationer. Men bag den store musikalske succes ligger utallige timers arbejde. Det er nemlig ikke nok at have talent for musikken, der skal også arbejdes for det. Og det gør hun med glæde, men hun sætter også pris på, at der kommer noget retur.

"Det betyder noget for mig, at der er nogen, der har lyst til at betale for at bruge min musik. Det er klart, at det betyder noget. Man kan jo heller ikke forestille sig, at en frisør gik på arbejde hver dag og ikke fik noget løn for det, eller at en dame, der arbejder i en bager, ville være glad for det, selvom hun heller ikke fik nogen løn. Hun står der hver dag og hele tiden, og skal faktisk kunne leve at det.” forklarer Anne Linnet og fortsætter:

”Sådan en som mig, har skrevet musik hele livet, og jeg er taknemmelig for, at jeg kan leve af min passion og af det, jeg elsker at gøre. Men jeg bruger al min tid på det – al min energi på det og det har jeg altid gjort, og når jeg kan leve af det, så er det også, fordi jeg arbejder rigtig meget. En ting er at have talent for noget, men der er ingen, der kommer sovende til det her, og talent alene kan ikke gøre det.”


Koda passer på musikken

For Anne Linnet betyder hendes store bagkatalog, at det ville være umuligt for hende selv at holde styr på, hvor hendes musik bliver brugt. Derfor er det vigtigt for hende, at Koda holder styr på, hvor hendes musik bliver spillet. Det giver hende en frihed til at koncentrere sig om andre aspekter af musikken.

"Koda har kæmpe stor betydning for mig. Jeg har altid vidst, at der er blevet taget hånd om mine ting – både juridisk og rettighedsmæssigt i forhold til steder, hvor man som kunstner ikke aner, at ens ting er blevet brugt. Det er klart, at når mit katalog er så stort, som det er, vil der være mange steder, hvor min musik bliver brugt, som jeg ikke selv ved noget om, men jeg har tillid til, at Koda ved det. ” fortæller Anne Linnet og fortsætter:

”Jeg føler mig i trygge hænder, og det er en supervigtig organisation for os komponister og sangskrivere, for som skrivende kunstner er det jo det, man lever af. Og det er dejligt, at man ikke skal tjekke noget, men bare ved, at det er i orden. Fordi det er dygtige folk, der sidder på Koda, der er omhyggelige med tingene og det er rigtig rart."

Anne Linnet har været medlem af Koda siden 1973 og har flere hundrede musikværker registreret hos Koda. Vil du vide mere om Anne Linnet, kan du læse Kodas portrætinterview med hende her

 

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.