Livemusik i restauranten betaler sig

Den bornholmske restaurant Ekkodalshuset oplever – som mange andre – succes med brug af livemusik. Og restauranten er meget bevidste om, hvor vigtigt det derfor er, at kunstnernes arbejde belønnes.

Da Christian Froberg Dahl hånd i hånd med sin hustru Joan overtog Ekkodalshuset på Bornholm for tre år siden, havde han en klar plan; livemusik skulle være et bærende element i restaurantens forretningskoncept.

”Du får ikke mange restauratører til at indrømme det, men vi kan ligeså godt erkende, at vores eksistensberettigelse er at skabe muligheden for at folk mødes. Og der er musikken jo helt fantastisk - den rammer noget hos alle,” siger Christian Froberg Dahl bestemt.

Ekkodalshuset arrangerer derfor jævnligt koncerter, og taget i betragtning af den positive respons, som Christian Froberg Dahl oplever, kan det på flere måder betale sig. Når en restaurant bruger livemusik skal stedet have en musiklicens hos Koda, som også dækker livemusik. Jo flere dage i løbet af året, en restaurant bruger såkaldt levende musik, desto billigere bliver dagsprisen i licensen hos Koda. Og med mange koncerter årligt passer det derfor Christian Froberg Dahl godt. Livemusikken vil og kan han ikke droppe. Uden musikken ville Ekkodalshuset miste den værdi, der tilføjer ekstra til ordinær.

”Mad, musikken og mødet med hinanden – det er en hel pakke. Tager du én af dem ud, så er du ’just another restaurant’,” beskriver Christian Froberg Dahl det.

Christian Froberg Dahls – i stil med alle andre restauratørers – licens hos Koda er vigtig for samtlige parter. Licensen betyder, at kunstnerne – musikerne på scenen såvel som komponisten og sangskriveren – får betaling for deres arbejde. Licensen betyder, at kunsterne får arbejdsro til at levere kvalitet. Og det er Christian Froberg Dahl meget bevidst om.

”Vi tjener penge ved hjælp af musikken, da det lokker flere kunder ind. Derfor er det særligt indskærpende for vores branche, at vi er bevidste om, at musikskaberne får deres del – det er jo deres rettigheder,” siger restauratøren.

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.