Få skræddersyet din musiklicens

Koda har forskellige priser som afhænger af, hvordan du vælger at anvende musikken. Der kan nemlig være stor forskel på, hvilken rolle musikken har. Bliver gæsterne mødt af rolig baggrundsmusik, som skaber en afslappet stemning, eller inviterer musikken til fest og høj stemning? Det har stor betydning for stedets koncept, men også for hvilken licens du skal have hos Koda.

Du kan få skræddersyet din musiklicens hos Koda, så den matcher dit musikbrug på forskellige ugedage. Eksempelvis kan en café have en licens, der er sammensat af baggrunds- og forgrundsmusik, fordi de spiller lav musik i hverdagene og høj festmusik i weekenden. En cocktailbar kan have en licens sammensat af forgrundsmusik og underholdningsmusik, fordi de spiller høj festmusik alle dage og har DJ på i weekenden. Herunder kan du få et overblik over definitionen af de forskellige priser:


Baggrundsmusik
Baggrundsmusik er typisk lav musik, som gæsterne let taler hen over. Musikken har en baggrundsfunktion og anvendes som oftest i dagtimerne. Musiklicensen for baggrundsmusik inkluderer også brug af TV, lovligt kopieret musik og levende musik, som har en baggrundsfunktion.

Forgrundsmusik 
Forgrundsmusik omfatter musik, som er medvirkende til at skabe feststemning på bodegaer, barer, caféer. Musikken er højere og bruges mere intensivt end i dagtimerne og er med til at løfte stemningen fx fredag og lørdag aften. Forgrundsmusik dækker ikke musik, som spilles af en DJ, til dans eller karaoke.

Underholdnings- og dansemusik
Underholdnings- og dansemusik er indspillet musik, der har fremtrædende funktion, som fx diskoteksmusik, musik til underholdningsarrangementer og karaoke. Musikken kommer fx fra professionelle streamingtjenester, cd’er, plader eller radio og afspilles typisk af en tjener, bartender eller DJ.

Levende musik
Omfatter levende musik til koncert, dans, shows og events, hvor musikken har en fremtrædende funktion. Når du afholder koncerter, skal du have en musiklicens hos Koda, også selvom musikeren på scenen er aflønnet. Betalingen til Koda går til dem, der har skrevet og komponeret musikken.

 

Ønsker du at få skræddersyet din musiklicens, kan du kontakte kundeservice på tlf. 33 30 63 80 eller mail [email protected]

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.