Brug musik til at fremme salg

Det er lørdag aften. Belysningen er behagelig, betjeningen er opmærksom og maden er perfekt. Ud af restaurantens højtalere strømmer de helt rette toner, som fuldender stemningen af afslapning og nydelse hos gæsterne. Netop musikken påvirker i høj grad atmosfæren i restauranten og det skaber mersalg og vækst på bundlinjen.

”Musikken er et stærkt middel til at skabe stemning og sætte rammerne for en given oplevelse. Musik påvirker os følelsesmæssigt. Hører vi musik, som vi godt kan lide, så skaber det positive associationer til den restaurant vi sidder og spiser i” fortæller Sara Porskrog, konsulent hos Koda, hvor hun arbejder med strategisk brug af musik.

Er det lørdag aften og skal gæsterne videre ud i byen, så kan den rette musik være med til at øge barsalget. Undersøgelser viser, at barer og pubber fordobler weekendsalget, når der bliver spillet musik, og at 82 % af gæsterne i baren køber en drink til hvis de kan lide musikken.

Musikken skaber restauranten
”De stemninger og fortællinger der er i musikken, bliver en del af det indtryk, som gæsten får af det sted, hvor musikken bliver spillet. Rent strategisk kan musikken bruges til at understøtte den profil man ønsker for sin restaurant eller café. Og musikken kan også bruges til at tiltrække den rette målgruppe. Ønsker du at fange et ungt publikum, så spil den musik, som de foretrækker” fortæller Sara og understreger, at musikken kan blive en bars identitet.

Brug musik strategisk
Det er nemt for caféer og restauranter at bruge musikken som strategisk værktøj. Først skal du overveje hvilken stemning du ønsker at skabe, hvilket publikum du vil tiltrække og hvilken type musik der passer til stedet.

Musik understøtter den samlede oplevelse som kunden får i restauranten. Og den rette brug af musik kan være med til at øge chancen for at skabe positive associationer, mersalg og genbesøg.

Når du har en licens hos Koda, er det lovligt at bruge alverdens musik i din restaurant eller café. Koda sørger for at musikbrugerens betaling går tilbage til dem, der har skabt musikken og er således en vigtig del af musikkens fødekæde.

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.