3 ting I skal vide om EM på storskærm/TV

"Når der er landskamp står hele Danmark sammen som familie" synger Malte Ebert i Danmarks officielle EM-sang "Kongen af Danmark". Når EM i fodbold ruller over skærmen samles vi i gader og stræder og på barer og bodegaer. Hvis I tænder for TV'et eller smider en storskærm op, så er der tre tilladelser, I skal huske:

 

1) Husk musiklicens til lydsiden af EM-kampene
Når DR & TV2 viser EM-kampene, bliver der spillet musik før, under og efter kampene. Det kan være i reklamepausen eller under et interview. Derfor kræver det en musiklicens, som dækker rettighederne for den musik, der bliver spillet. Se her, om I allerede er dækket ind:

  • Vi har en musiklicens hos Koda: 
    Jeres musiklicens for baggrundsmusik dækker kun det areal, I har meldt ind til Koda. Hvis I viser EM-kampene på TV/storskærm uden for jeres areal, skal I have en ekstra musiklicens, som dækker det nye areal. Kontakt [email protected] – så sørger vi for, at I kan vise EM-kampene lovligt.

    Hvis I viser EM-kampene i de lokaler, hvor I til dagligt spiller musik for jeres gæster, så dækker jeres eksisterende musiklicens lydsiden af EM-kampene. I behøver ikke en ekstra musiklicens.

  • Vi har ikke en musiklicens hos Koda: 
    Hvis I ikke spiller musik for jeres gæster og derfor ikke har en musiklicens fra Koda, så skal I have en musiklicens for den periode, hvor I viser EM-kampene. Kontakt [email protected] med information om lokation og areal – så sørger vi for, at I kan vise EM-kampene lovligt. Med musiklicensen får I også mulighed for lovligt at spille mere end 38 millioner sange for jeres gæster.

 

2) Søg tilladelse til at vise TV
Måske har I allerede et TV, som underholder jeres gæster. Uanset, om I vælger at vise EM-kampe på et eksisterende TV eller en storskærm, så skal I have tilkaldelse fra Copydan, som varetager aftaler om offentlig visning af TV. I kan kontakte Copydan her.

 

3) Søg tilladelse til at vise EM-kampe
Når I har tilladelse fra Copydan til at vise TV offentligt, skal I huske at købe rettighederne til at vise de enkelte EM-kampe. Bemærk, at DR og TV2 deler rettighederne til visning af EM-kampene. Derfor skal I sende en ansøgning til den udbyder, der viser de kampe, I ønsker at vise hos hos jer.


Hvis I har spørgsmål til TV/storskærmsvisning, kan I kontakte os på [email protected] eller 33 30 63 80.

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.