Seafood serveret med soulmusik

På Københavns nye fiske- og skaldyrsrestaurant musling er musikken, indretningen og betjeningen lige så vigtig som maden selv. Vi har mødt Bagge Algreen-Ussing, som er ved at åbne Restaurant Musling for at høre, hvordan han tænker musikken ind allerede i restaurantens opstartsfase.

”Musikken er også vigtig, når vi bygger en ny restaurant op. Jeg har i hvert fald altid tænkt, at en restaurantoplevelse ikke kun handler om maden. Maden kan være nok så god, men hvis den samlede oplevelse omkring maden er elendig, så kan det hele næsten være ligegyldigt. Jeg har altid haft det synspunkt, at oplevelsen omkring maden er lige så vigtig som selve maden – og musikken er en del af den oplevelse. Derfor tænker vi også på den musik, vi spiller.” fortæller Bagge om musikstrategien for den nye restaurant og fortsætter:

”Vi har valgt et soundtrack af noget gammel soul, der er lidt ukendt, men som har en høj genkendelighed i sin opbygning. På den måde er der ingen, der bliver skræmt for meget, men samtidig falder vi ikke i en fælde, hvor musikken bare er ligegyldig. Det er en type musik, som de fleste kan relatere sig til.”

Hvordan vælger man den rette musik?
Hos Musling er de allerede i gang med at finde musikken, så den er klar, når restauranten åbner. Selvom Bagge selv har arbejdet som DJ, har han allieret sig med et hold af professionelle DJ’s for at finde den helt rette musik til Musling.

”Vi har nogle utrolig dygtige DJ’s, der udvælger musikken. Meget af musikken er fra 12 tommer singler, nej 7 tommer singler præcis. De DJ’s vi har valgt, har deres helt egen musikstil, som en del af deres kendetegn. Vores DJ’s er specialiserede inden for soul genren. Så dem beder man ikke om at finde alt mulig anden musik. Men de vil meget gerne hjælpe med at finde soul fra gamle vinyler.” Fortæller Bagge.

Vip med foden og ha’ det hyggeligt
Musikkens vigtigste funktion på restaurant Musling er at skabe en god stemning, fortæller Bagge: ”Først og fremmest er det ambitionen, at gæsterne ikke skal lægge frygtelig meget mærke til musikken, men at de skal sidde og vippe med foden, mens de har en hyggelig samtale med resten af bordet. Når gæsterne går herfra, ved de nok ikke hvorfor, men det var dejligt at være der. Musikken var én af årsagerne.”

Få adgang til 22 millioner værker

Med en musiklicens får I adgang til 22 millioner værker fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musikstrategi

Få vores musikstrategi tilsendt direkte til din mail. Læs mere og tilmeld dig her.

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.