Ny festival blander musik, talks og kunst på Egeskov Slot

Når Heartland Festivalen løber af stablen for første gang i år på Egeskov Slot, er der mere end bare musik på programmet. Det bliver en totaloplevelse med samtidskunst, live-samtaler, madoplevelser og selvfølgelig masser af god musik. Rammerne for festivalen er den smukke slotspark ved Egeskov slot på Sydfyn, som slår dørene op for festivalgæsterne den anden weekend i juni 2016.

Vi har talt med festivaldirektøren Ulrik Ørum-Petersen for at høre, hvordan de tænker musik ind i en ny kontekst: ”Heartland Festival er en ny type festival i Danmark, som blander forskellige kunst- og kulturformer. Herhjemme forbinder vi stort set kun festivaler med musik. Derfor har vi søgt inspiration i England, hvor det er mere almindeligt, at festivaler blander forskellige udtryksformer og bliver afholdt på steder, som er mere unikke og æstetiske. Vi kunne godt tænke os at udfordre publikum på musik, samtaler og mad og samtidig give dem noget med hjem. Det minder måske mere om en weekend på en højskole end en traditionel festival,” fortæller Ulrik Ørum-Petersen og fortsætter:

”Musikkens rolle på Heartland festivalen er at samle folk og give de store oplevelser. Musikken er det store trækplaster, som tiltrækker mange publikummer og giver de storslåede oplevelser, som kun musik kan. Samtidig giver det festivalen det format, vi kender fra andre musikfestivaler. Men vi vil gerne tilføje flere oplevelser, så der er noget for alle sanser.”

Festivalen skal redefinere Egeskovs brand
Ideen til Heartland festivalen begyndte for tre år siden, da Ulrik Ørum-Petersen blev inviteret til Egeskov, fordi de havde et ønske om at redefinere deres brand: ”Egeskov manglede lidt profil og deres brand var meget bredt, så de ville gerne have øjne på det udefra. Jeg gik der fra med et helt andet billede i hovedet, som var de spæde tanker om en festival. Omgivelserne er vilde, så jeg synes at det krævede, at vi lavede noget seriøst indhold, og at det skulle være unikt,” fortæller Ulrik og fortsætter:

”Der er mange gaver ved at afholde festivalen på Egeskov - atmosfæren er givet. Og det er vigtigt at underbygge den og samtidig lege med området, så det også får nye udtryk. Egeskov slot er på en måde hovednavnet for Heartland, fordi det er så unikt, og samtidig kommer festivalen til at redefinere og ændre de forventninger, folk har til Egeskov.”

Fakta

  • Heartland Festival finder sted på Egeskov Slot d. 10. + 11. juni 2016. Festivallen arrangeres af Live Nation Danmark og Egeskov Slot. Forventningen er at sælge 6.000 billetter det første år.
  • På musikprogrammet præsenterer Heartland bl.a. The Flaming Lips, Anne Linnet, Mikael Simpson og mange flere.
  • Ulrik Ørum-Petersen har flere års erfaring med at bygge bro mellem bands og brands og bruge musikken til at skabe merværdi for forskellige virksomheder, bl.a. Royal Unibrew, Audi og HIFI-klubben.

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide.