Musik sætter fokus på en særlig sag

Livemusik skaber værdi for flere end koncertgæsterne, når den bruges til at skabe opmærksomhed omkring en særlig sag. I organisationen DIGNITY arrangerer de koncerter, hvor musikken er med til at sætte fokus på torturofre. For andet år i streg arrangerer de en støttekoncert på Det Kongelige Teater.

Når man vil sætte fokus på et ubehageligt emne som totur, er musik et godt redskab. Det mener DIGNITY, Dansk Institut Mod Tortur, og derfor arrangerede de sidste år Music for DIGNITY, hvor det danske rockband Carpark North spillede på Gammel Scene på Det Kongelige Teater.

Han mener, at musik kan noget helt særligt, når man vil skabe en øget bevidsthed om et forholdsvist ukendt emne, der er så fjernt fra vores samfund. Det kan noget, som eksempelvis en 20 sekunders tv-reklame ikke kan.

”En tv-reklame er i 99 ud af 100 gange lavet med en hensigt om, at du skal føle på én bestemt måde – den spiller på din samvittighed. Det er musikkens ædle kunst at fortælle mange ting uden egentlig at bestemme hvad man skal føle. Alle kan mærke magien, musikken skaber, men den er forskellig fra person til person” siger Christoffer Glud Grønlund

Lau Højen, forsanger i Carpark North, er meget enig. Musik kan noget helt særligt.

”Musik har en tråd ind til følelsernes sprog. Vi kan røre dem, som er berørt og har været igennem tortur, men vi kan i allerhøjeste grad også gøre opmærksom på, at der er noget her, vi skal støtte op om,” siger han.

I år er det Saybia, der står på Det Kongelige Teaters Gammel Scene. Ifølge Christoffer Glud Grønlund kan deres musik skabe en helt særlig stemning, og bandet var ikke i tvivl, da de fik tilbuddet om at spille.

”Det er klart, at når der kommer en så seriøs organisation og siger, at de vil have en, gør man sig ikke så mange overvejelser. Det er et godt formål og en fantastisk kulisse, som vi kan invitere vores publikum ind i,” siger gruppen i et interview med musikmagasinet Gaffa.

Sidste år gav det ifølge Christoffer Glud Grøndal en enorm effekt; større støtte på sociale medier, øget medlemstal og flere enkeltdonationer.

”Vi kan mærke, at vores musikinitiativ er noget, folk responderer på, ” siger fundraisingchefen.

 

Få adgang til 22 millioner værker

Med en musiklicens får adgang til 22 millioner værker fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide. 

Musikstrategi

Få vores musikstrategi tilsendt direkte til din mail. Læs mere og tilmeld dig her.

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.