Musik på restaurant, bar eller café - har du den rette licens?

Der kan være stor forskel på, hvilken rolle musikken har på caféer, barer og restauranter, derfor er der også forskellige priserne for brug af musik på området.

 

Priserne og vilkår for brug af musik på caféer, restauranter, bar og hoteller er defineret i en rammeaftale med Dansk ErhvervDRC og Horesta. De forskellige priser sikrer, at din musiklicens og den samlede pris du betaler til Koda, matcher den måde musikken bruges på i din forretning. 

Du kan kombinere de forskellige priser, hvis du bruger musikken forskelligt på bestemte åbningsdage. På de fleste caféer, barer og bodegaer er musikken typisk mere rolig i hverdagene og mere intensiv i weekenden. Og i løbet af ugen kan musikken gå fra at være rolig baggrundsmusik, til festlig forgrundsmusik og over til dansemusik, hvor en DJ styrer musikken.

Musikken skal matche licensen
Du kan få skræddersyet din musiklicens hos Koda, så den matcher dit musikbrug på forskellige ugedage. Eksempelvis kan en café have en licens, der er sammensat af baggrunds- og forgrundsmusik, fordi de spiller lav musik i hverdagene og høj festmusik i weekenden. En cocktailbar kan have en licens sammensat af forgrundsmusik og underholdningsmusik, fordi de spiller høj festmusik alle dage og har DJ på i weekenden. Herunder kan du få et overblik over definitionen af de forskellige priser:

  • Baggrundsmusik: Når du spiller musik, som har en baggrundsfunktion. Baggrundsmusik er typisk lav musik, som gæsterne let taler hen over. Denne musikbrug anvendes oftest i dagtimerne.

  • Forgrundsmusik: Forgrundsmusik omfatter musik, som er medvirkende til at skabe feststemning på bodegaer, barer, caféer, ol. Musikken er højere og bruges mere intensivt end i dagstimerne og er med til at løfte stemningen fx fredag og lørdag aften. Forgrundsmusik dækker ikke musik, som spilles af DJ, til dans eller karaoke.

  • Underholdnings- og dansemusik: Omfatter underholdnings- og dansemusik fra cd, radio, erhvervsmæssige musikstreamingtjenester o.l., hvor musikken fx spilles af en DJ (disc jockey, bartender, tjener o.l.) og har en fremtrædende funktion, samt karaoke.

  • Levende musik: Omfatter levende musik til dans, koncert, shows, solistoptræden mv. fremført af en kunstner, solist, orkester eller lignende, hvor musikken har en fremtrædende funktion.

Har du spørgsmål til din licens eller brug for at lave ændringer, kan du kontakte kundeservice på tlf. 33 30 64 94 eller mail [email protected]. Du kan også læse mere om priserne på www.koda.dk/kunde

Få adgang til 38 millioner musiknumre

Med en musiklicens får I adgang til over 38 millioner musiknumre fra hele verden - så kan I spille præcis den musik, jeres gæster og medarbejdere kan lide.