Musik eller muzak?
”Det drev vores medarbejdere til vanvid og gjorde dem irritable at lytte til muzak hele dagen. Det er ikke den musik, som vi kender fra radioen. Selvom der er forskellige genrer indenfor muzak, blev det for ensformigt, uigenkendeligt og alt for meget af det samme. Efter kort tid begyndte vores sælgere at efterspørge almindelig musik”, fortæller Thomas W. Larsen fra Autohuset Glostrup.
Kunder og medarbejdere vil have genkendelig musik
Grunden til at Thomas og hans kolleger foretrækker musik frem for muzak, kan findes i den menneskelige hjerne. Undersøgelser viser at genkendelig musik, som vi godt kan lide, stimulerer hjernens nydelsescenter og påvirker vores humør og adfærd positivt.
”Når vi kan spille den musik, som vi kender fra radioen, rammer vi en bred målgruppe. Samtidig kan musikken bruges til at holde på kunderne. Vi kan eksempelvis have kunder, som er her i fire timer ad gangen, og de vil gerne have god musik og nyheder. Derfor vil vi gerne kunne spille radiokanaler som P3 og P4. Det er moderne og alsidig musik, som folk kan nikke genkendende til”, fortæller Thomas W. Larsen fra Autohuset i Glostrup.
God musik giver godt humør
I Autohuset Glostrup er de blevet meget bevidste om, hvordan musik påvirker kunderne: ”Det er næsten ligegyldigt, hvor vi er, så gør musikken noget ved os. Den kan gøre os glade, triste, sure og lykkelige, uanset hvor vi er. Vi vælger at bruge musik for at holde på kunderne, og vi vælger den musik, som passer til vores kunder, og som de ansatte kan lide. Det smitter af på humøret”, fortæller Thomas og giver et godt råd til andre virksomheder, som gerne vil spille musik: ”Spørg dine kunder og dine ansatte, så får du det ærlige svar. Hvilken musik vil I høre til arbejdet? Det understøtter trivsel og det gode humør”.
Autohuset Glostrup har for nylig indgået en musiklicens hos Koda, så de fremover frit kan spille musik i deres forretning. Betalingen til Koda, går videre til de komponister og sangskrivere, som har skabt musikken.