Din betaling går til dem, der har skabt musikken

Når du betaler for at bruge musik, sender vi mere end 90 % af pengene videre til dem der har skabt musikken. For komponister og sangskrivere som fx Oh Land og Trentemøller, betyder det, at de har mulighed for at skabe ny musik. Din betaling er med andre ord med til, at understøtte et nyskabende og aktivt musikliv.

Koda har for nylig udgivet årsberetning for 2014, der tydeligt viser at kundernes betaling til Koda er væsentlige midler for dem, der skaber musik. Trentemøller, som er medlem hos Koda udtaler i årsberetningen:
'Jeg er utrolig taknemlig over, at der i Danmark findes en forening som Koda. De gør en kæmpe forskel for mig som komponist ved systematisk at opkræve og indsamle penge for mit arbejde.'

Løn til komponister og sangskrivere
90,9 % af den samlede betaling fra Kodas kunder går direkte til de komponister og sangskrivere, der har skabt musikken. Koda brugte i 2014 9,1 % af omkostningerne på administration. Pengene til administration går til at registrere musikken og fordele pengene til de rette komponister og sangskrivere. En mindre del af Kodas indtægter bliver uddelt til støtte og udvikling af musikken.

Sanger og sangskriver Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh-Land, er medlem af Koda og det har haft stor betydning for hendes debutplade:
'Koda har især i starten af min karriere været altafgørende for mig økonomisk, da jeg ikke havde anden indkomst de første år. Jeg ser Koda som en stor bonus og et ekstra sikkerhedsnet. Jeg fik også andel i Kodas nationale midler, da jeg skulle færdiggøre min første plade, "Fauna". Jeg var signet til et nystartet indielabel, og havde det ikke været for den økonomiske støtte, havde jeg ikke haft de samme muligheder for at tage skridtet videre. For mig er det også utrolig vigtigt med en organisation, man stoler på, og som man ved kæmper for musikeres rettigheder.' fortæller Oh-Land.

Betalingen fra dig og Kodas mange andre kunder sikrer, at komponister og sangskrivere får betaling for deres arbejde, og er også med til at skabe grundlaget for ny musik og et musikliv i løbende udvikling.

Få mere ud af musikken

Læs flere artikler om hvordan andre forretninger bruger musik og få inspiration til hvordan du får mere ud af musikken. 

Musikstrategi

Få vores musikstrategi tilsendt direkte til din mail. Læs mere og tilmeld dig her.

Få 6 gode råd til musik i forretningen

Musik har stor betydning for kundens oplevelse. Vi har samlet 6 gode råd, som kan hjælpe dig til at tage stilling til musikken i din forretning. Få de gode råd her

Musik kan øge salget med 9,1%

Restauranter hvor baggrundsmusikken passer til brandet, tjener i gennemsnit 9,1% mere end restauranter, der spiller tilfældig musik. Læs mere om, hvordan musik kan øge din omsætning.